Ir a FORMULATV

TV3 aconsegueix un 10'2% a l'agost, el seu mínim històric

Martes 2 de Septiembre de 2014 01:05
 

L'enèssima repossició de ''Plats Bruts'' no ha donat els resultats esperats.

Des de sempre, el mes d'agost es un mes complicat per a TV3, però mai havia aconseguit arribar a uns nivells d'audiència tant baixos. Aquest mes, la pública l'ha tancat amb un 10'2%, és a dir, en 3a posició per darrere d'Antena 3, que ha liderat amb un 12'7%, i Telecinco, que ha notat l'absència del mundial i s'ha desinflat fins a l'11'1. Segons explica el diari ARA, en una entrevista a Carles Manteca, cap d'antena de TV3, els factors de la devallada de la cadena han sigut tres: problemes a la tarda, menys futbol i competència forta.

Les cadenes de televisió aprofiten el mes d'agost per a posar reposicions, ja que és el mes de menys consum televisiu a l'any. Durant aquest mes, cada català consumeix 196 minuts a mirar la televisió, molt per sota de la mitjana anual, de 260 minuts. Això fa que no s'estrenin formats, tenint en compte a més la delicada situació econòmica de TV3.

A més, parlant de les reposicions, hem de parlar obligatòriament del desgast de ''Plats Bruts''. La sèrie encadenava la seva 13a reposició des de que es van acabar els rodatges. Aquest any, que s'ha emès més tard, ha tancat l'estiu amb un 9'7% de mitjana, molt lluny del 17'2% que va aconseguir l'any passat. Un altre factor han estat els baixos resultats d'''El Faro'', que ha fet una mitjana del 13'2%, menys de la meitat dels resultats de ''La Riera'', líder indiscutible d'aquesta franja.

També, la pública ha notat l'absència del futbol. Aquest any no s'ha emès la Supercopa d'Espanya, tenint en compte que no hi jugava cap equip català. Malgrat això, el Gamper, el trofeu d'estiu del FC Barcelona, va aconseguir ser seguit per 743.000 espectadors, 62.000 més que l'any passat. Remarquem que no sabem els espectadors que va tenir el Trofeu Ciutat de Barcelona, de l'RCD Espanyol.

I per acabar, que ha sigut un estiu tranquil, és a dir, sense incendis. Això ha fet que l'audiència dels Telenotícies hagi baixat respecte anys anteriors. Tot i això, els informatius han sigut el pilar fonamental del canal.

Manteca també subratlla que els espectadors de TV3 són els que més marxen a l'estiu, ja que la majoria d'espectadors del canal públic marxen a segones residències, on no hi ha audimètres. A més, el públic català té un perfil de públic amb un nivell socioeconòmic més alt que altres canals. "No volem fer servir aquest tema com a excusa, però és obvi que el nostre públic s'ha mogut, ha viatjat. És un dels públics més actius, que surt més al carrer, a la platja o a sopar", explica.

Ja per acabar, diem que TV3 no ha vist perillar el 3r lloc en cap moment, ja que La 1 ha acabat amb un 7'4%, i segueix caient a Catalunya. Pel que fa a la resta de TVC, el 3/24 ha fet el millor resultat de l'any, amb un 1'4%. Esport3 ha fet un 1'2% i el Super3/33 s'ha mantingut amb l'1'8%.

Comentarios

Necesitas ser usuario registrado de FormulaTV.com para comentar en este blog. Conéctate o haz clic aquí para registrarte

Sobre este blog...

En aquest bloc trobarás tota la informació de TV3, la televisió pública de Catalunya.
Creado por
Categorías
Archivo