Ir a FORMULATV

RTVE i la Diada

Sábado 13 de Septiembre de 2014 00:09
 

Des del primer moment, la pública espanyola ha volgut minimitzar els efectes de la ''V''.

Abans de començar l'article, he de confessar que durant la Diada no vaig veure cap cadena espanyola. Vaig passar el dia enganxat a TV3, menys a la tarda, quan era a Barcelona amb 1.799.000 compatriotes. Avui, però, sí que he vist aquestes cadenes per conèixer les seves conclusions després d'una jornada històrica. Dies abans de la Diada, el Sindicat de Periodistes de Catalunya va treure un comunicat expressant la possible ''falta de neutralitat'' de TV3 durant l'11 de setembre. Doncs bé, avui vull analitzar com ha sigut el comportament de RTVE, que també és pública i també la paguem tots. TVE ja feia dies que escalfava motors, concretament des de dissabte passat, amb l'emissió del documental ''La diversidad catalana'' al mític ''Informe semanal'', relegat a la mitjanit. Que aquest porgrama ja no té cap credibilitat ni interès és una cosa sabuda per tots, però l'emissió d'aquest reportatge ho va confirmar. En ell no va sortir cap membre ni de l'ANC ni d'Òmnium Cultural. Ara, van sortir els de Societat Civil Catalana a Tarragona ensenyant-nos com seria la seva manifestació. Ah! I de la V només es va parlar al final, ensenyant un mapa ràpid. També va sortir el president de Freixenet i Mariano Ganduxer, un empresari en contra de la independència. Ni rastre d'independentistes. Francament, un insult a la intel·ligència dels espectadors.

Però no només va ser ''Informe Semanal'', també ''Los desayunos de TVE''. Aquest programa en cap moment va entrevistar ni a Oriol Junqueras ni a cap representant d'ERC, mentre el mateix dia de la Diada va destacar l'entrevista a Alícia Sánchez-Camacho. Ahir va ser el gran dia, i TVE va fer mans i mànigues per a posar les dues manifestacions a la mateixa alçada, com ho indica el titular del ''Telediario Matinal''. Tot s'hi val en la cursa de confondre a l'opinió pública. De fet, només van ensenyar el moment de les 17:14h al canal 24 Horas,i sense cap pla aeri prodüit per la pròpia cadena. I per acabar-ho d'adobar, per primer cop a la història, Ràdio 4 no va retransmetre els actes institucionals celebrats aquest any al Fossar de les Moreres, perquè la direcció de RNE va decidir cancel·lar-ho a l'últim moment. No sabem si va ser perquè ho féien a un lloc emblemàtic com el Fossar o perquè no hi va anar cap membre del PP. En canvi, la tertúlia de l'especial de TV3 va comptar amb persones de totes les opinions, i el ''.CAT'' va comptar amb la presència de TOTS els partits polítics representats al Parlament, cosa que no vam veure a TVE. També cal dir que aquest any, la manifestació si va obrir el ''Telediario'', no com fa 2 anys, que no va sortir fins al minut 25 d'informatiu. El paper de RTVE és el de ''vertebrar l'estat'', però si segueixen amb aquesta informació sesgada, manipulada i partidista, ho tindran magre. De fet, TVE-1 ja està relegada a la 4a plaça a Catalunya amb un 7% i Ràdio 4 no supera els 8.000 oïents.

Comentarios

Necesitas ser usuario registrado de FormulaTV.com para comentar en este blog. Conéctate o haz clic aquí para registrarte

Sobre este blog...

En aquest bloc trobarás tota la informació de TV3, la televisió pública de Catalunya.
Creado por
Categorías
Archivo