Ir a FORMULATV

La telebrossa que mai s'acaba

Miércoles 3 de Septiembre de 2014 10:28
 

Aquest estiu he tingut la gran sort d'anar de vacances 11 dies a Fuerteventura. He recorregut tota l'illa perquè cada dia anava d'excursió amb un cotxe de lloguer, però un dia vaig decidir quedar-me a l'hotel a descansar. Per agafar el son, m'agrada posar la tele. Com tots sabeu, a Canàries no arriba el senyal de TV3, ara, els alemanys es veien tots, i en alta definició! Després de pasar els canals alemanys van arribar els espanyols, aquells que intento no mirar mai per no perdre el bon gust televisiu. TVE-1, TVE-2, Antena 3, Cuatro i... Telecinco, aquella cadena farcida de xonis, canis, personatges de segona i pseudoperiodistes que lidera el rànquing d'audiències a Espanya (també ho va fer durant molts anys a Catalunya). Féien ''Sálvame Diario'', un programa que dura 4 hores i que no es capaç d'aportar res de bo a la societat. Discutien sobre els fills d'una tal Mila Ximénez. Després de 10 minuts aguantant aquells crits, vaig apagar immediatament el televisor. Allò no es podia aguantar de cap manera. Al dia següent era el torn de ''Mujeres y hombres y viceversa'', un programa on canis i xonis s'han d'aparellar. I per rematar el meu dia temàtic, ''Informativos Telecinco'', que d'informatiu no té res. És un magacine.

Però, tot i ser el major centre de creació de telebrossa, no és només Telecinco, també Antena 3. Abans de que marxés de vacances, el programa ''Espejo Público'', presentat per la Susana Griso, va entrevistar a uns joves malaguenys acusats d'assetjament sexual. I per seguir parlant, tenint també per a 13TV, amb aquelles tertúlies tant ''plurals'', on només hi van conservadors, untraconservadors i feixistes. Fins i tot algunes preguntes, on preferien un fill negre a un fill català. En definitiva, una televisió sense escrúpols i on només compta l'audiència. Algunes televisions públiques, com Telemadrid, Canal 9 i RTVCM, tampoc se'n salven. Fa anys, la cadena pública madrilenya va emetre el documental ''Ciudadanos de segunda'', que anava sobre que el castellà està discriminat a Catalunya. Canal 9 va ser la televisió que va introduir el fenomen dels programes de periodisme groc i descarat. I RTVCM va il·lustrar un assasinat per violència masclista amb una picadora de carnisseria. Davant aquest fenomen, només podem apaguar la televisió.

Comentarios

Necesitas ser usuario registrado de FormulaTV.com para comentar en este blog. Conéctate o haz clic aquí para registrarte

Sobre este blog...

En aquest bloc trobarás tota la informació de TV3, la televisió pública de Catalunya.
Creado por
Categorías
Archivo