Ir a FORMULATV

Hisenda reclama 80'5 milions d'euros a la CCMA

Viernes 5 de Septiembre de 2014 16:04
 

Brauli Duart, president de la Corporació.

El Ministeri d'Hisendi espanyol ha canviat el criteri utilitzat a l'administració tributària per a la deduïbilitat de l'IVA de les televisions i ràdios públiques de titularitat no estatal. Així doncs, el Ministeri, seguint aquests criteris, ha reclamat a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, empresa que gestiona TVC i Catalunya Ràdio, 80'5 milions d'euros. Aquesta quantitat, segons la CCMA, li provoca "greus perjudicis econòmics" i n'amenaça la viabilitat, a més de comportar la renúncia del model.

La Corporació està totalment en contra d'aquesta reclamació, perquè no ''està avalada per cap llei''.De fet, la CCMA recorda que la normativa vigent és la que li ha permès aplicar l'actual sistema de deducció de l'IVA des de la creació d'aquest impost i ha estat avalat fins i tot pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Hisenda exigeix a la CCMA que retorni l'IVA deduït els anys 2012 i 2013, malgrat que la liquidació ja havia estat acceptada pel propi Ministeri. Així mateix, Hisenda ha paralitzat el pagament a la CCMA de l'IVA encara pendent de retorn de part del 2013 i, també, de l'import corresponent a l'exercici 2014. Això malgrat que, a hores d'ara, no s'ha iniciat cap expedient d'inspecció per aquest darrer any. És la suma d'aquestes actuacions entre el 2012 i el 2014 suposa un impacte global negatiu de 80,5 milions d'euros.

D'altra banda, la Corporació recorda que els últims quatre anys ha fet un esforç de contenció "sense precedents" en què," garantint la qualitat dels continguts", "s'ha reduït les estructures directives, s'ha redimensionat la plantilla, s'han rebaixat els sous i s'han reduït fins al 50% les partides de continguts i d'inversions". Amb tot plegat, la CCMA ha passat de gestionar-se amb 457,5 milions d'euros el 2010 a fer-ho amb 290,8 milions el 2014, cosa que ha suposat una reducció del 36% dels pressupostos. Així, la Corporació assegura que ja "no és assumible per a la CCMA amb els seus recursos actuals, sense que això comporti la renuncia del nostre model de servei públic de comunicació". És per això que el president de la CCMA, Brauli Duart, tal com va anunciar en seu parlamentària el passat mes de juliol, informarà de tot plegat el Parlament de Catalunya i la Generalitat "per tal d'acordar conjuntament les actuacions de resposta més adequades a aquesta decisió" d'Hisenda.

Comentarios

Necesitas ser usuario registrado de FormulaTV.com para comentar en este blog. Conéctate o haz clic aquí para registrarte

Sobre este blog...

En aquest bloc trobarás tota la informació de TV3, la televisió pública de Catalunya.
Creado por
Categorías
Archivo