Ir a FORMULATV

El passat, el present i el futur dels ''Telenotícies''

Miércoles 26 de Marzo de 2014 19:28
 

Els serveis informatius, una peça clau de la programació de TV3

Avui parlarem de la informació. Com estem informats els catalans? Quina és la nostra cadena preferida per informar-nos del que passa a casa i al món? Doncs no és una altre que ''la nostra: TV3. Els serveis informatius de TV3 són els més vistos a Catalunya, treient molta distància a les cadendes generalistes espanyoles (TVE, Telecinco, Antena 3, ...). Es veritat que va haver-hi una època on només escolliem TV3 per informar-nos del que passa a casa nostra, pero vam descobrir que també feia una molt bona cobertura del que passava al món.

Maria Gorgues i Enric Calpena van ser els presentadors del primer ''Telenotícies''.

Aquesta aventura informativa va començar el 16 de gener de 1984, día en que van començar les emissions regulars de TV3, després d'uns messos amb emissions experimentals. Els encarregats de donar el tret de pistonada van ser Maria Gorgues, Enric Calpena, Eduard Berraondo (esports) i Antoni Castejón (El Temps). Avui en día, es molt normal que hi hagi una parella de presentadors per parlar sobre la informació general, un específic pels esports i un altre específic per fer la predicció meteorològica, però en aquells temps, va ser revolucionari. TV3 va ser la 1a cadena en tenir aquest format per a un informatiu. Després, evidentment, la resta de cadenes van seguir l'exemple de la nostra.

La última remodelació dels ''Telenotícies'' va ser l'any 2005.

Durant aquests 30 anys, han canviat molt els informatius. Abans, per estar informat de l'última hora calía esperar-se fins a les 14:00h o a les 20:30h. Ara, podem saber que passa en qualsevol moment de moltes maneres. Canals d'informació de 24h, internet, xarxes socials, ...

El primer ''Telenotícies'' es va fer amb la més mínima tecnología. Els nous informatius tenen la màxima tecnología. A més, abans, la informació a TV3 estava ajustada als ''Telenotícies''. Ara, l'oferta d'informació de TV3 és enorme: ''Telenotícies'', Canal 3/24, 324.cat, ''TN Comarques'', ... A més, pels nostres serveis informatius han passat cares molt conegudes com la de Carles Francino, Helena García Melero, Ramon Pellicer, ... Durant aquests 30 anys, hem rebut molt bona informació gràcies a la nostra televisió pública. Gràcies per fer-ho possible durant aquests 30 anys. I per molts més!

[Vídeo] 30 anys junts: texto enlace

[Vídeo] Es presenten els nous informatius de TV3: texto enlace

Comentarios

Necesitas ser usuario registrado de FormulaTV.com para comentar en este blog. Conéctate o haz clic aquí para registrarte

Sobre este blog...

En aquest bloc trobarás tota la informació de TV3, la televisió pública de Catalunya.
Creado por
Categorías
Archivo