Ir a FORMULATV

El govern espanyol obliga a tancar la meitat de canals de TVC

Lunes 19 de Mayo de 2014 14:04
 

TV3 ha arribat a tenir fins a 6 canals de la TDT.

El ministeri d'Indústria ha anunciat què obliga a TVC a tancar el seu segon múltiplex, cosa que redueix el nombre de canals disponibles de 8 a 4. Ara mateix, Televisió de Catalunya ocupa 5 dels 8 canals disponibles: TV3, TV3HD, Super3/33, Esport3 i 3/24. La mesura del govern espanyol s'emmarca en la reordenació de l'espai radioelèctric, que implica alliberar part de l'ample que féien servir les televisions per cedir-los a les companyies telefòniques perquè puguin oferir la seva xarxa 4G. Encara no ha estat confirmat, però si aquest pla tira endavant, ''posarà en perill Televisió de Catalunya''. Així ho ha anunciat el portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, en una compareixença d'última hora al Palau de la Generalitat de Barcelona. ''A Catalunya, l'oferta televisiva en català és minoritària'', ha argumentat. ''Espero què els que defensen el bilingüisme en donin suport''.

L'eliminació d'un múltiplex compotarà més d'un perjudici a TV3. Per a començar, perdrà el canal en alta definició. Es calcula que, avui, la meitat dels parcs televisius del país són en HD. Renunciar-hi suposarà que la meitat dels catalans percebran una diferència de qualitat evident entre TV3 i les televisions d'àmbit estatal amb les quals ha de competir.L'única opció per mantenir l'alta definició seria sacrificar dos canals del múltiplex supervivent, on hi ha el 33/Super3, l'Esport3 i el 3/24. (També hi ha TV3 en baixa definició, però aquest no pot desaparèixer mentre l'altra 50% dels televisors no estigui adaptat a l'HD). El conseller ha denunciat que la renúncia a l'alta definició impediria a TV3 ser competitiva.

Una altra conseqüència seria la impossibilitat de desdoblar el 33 i el Super3, que actualment comparteixen freqüència i es divideixen les hores de programació. En un escenari de millora econòmica, la Corporació ja no es podria plantejar recuperar l'emissió diferenciada del canal infantil i el cultural, que va haver de fondre en un de sol per limitacions pressupostàries al setembre de 2012. A més, també hauria de renunciar a la vella aspiració de crear un únic mercat audiovisual per al català. Els plans de reciprocitat amb el País Valencià i Illes Balears són ara en punt mort, després de la desaparició de Canal 9 i l'escassa voluntat política d'IB3 (unida a la necessitat de la televisió balear de retallar despeses). Però, de nou, la supressió del segon múltiplex convertiria l'intercanvi de canals entre comunitats en tècnicament impossible.

El canal que més perilla, ara per ara, és el canal TV3HD, el primer canal en emetre en HD les 24 hores del dia a l'estat espanyol.

Avui a les 22h, piulem a Twitter massivament en contra d'aquesta descició amb l'etiqueta #TV3NoEsToca

Comentarios

Necesitas ser usuario registrado de FormulaTV.com para comentar en este blog. Conéctate o haz clic aquí para registrarte

Sobre este blog...

En aquest bloc trobarás tota la informació de TV3, la televisió pública de Catalunya.
Creado por
Categorías
Archivo