Ir a FORMULATV

El govern central anuncia el tancament del 2n múltiplex de TVC

Miércoles 28 de Mayo de 2014 17:48
 

Seu de TV3, a Sant Joan Despí (Barcelona).

Hem hagut d'esperar al final de les eleccions europees per això. Al final, el govern central confirma la retallada de canals de Televisió de Catalunya. Així ho ha anunciat el ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, José Manuel Soria, que ha que ha confirmat al Congrés dels diputats que Catalunya perdrà un dels tres múltiplexs que té actualment, el proper gener de 2015. El ministeri, però, ha volgut desentendre's dient que es tracta d'una reordenació dels canals de TDT que es fa per mandat europeu. A A més, ha volgut puntualitzar que la resta de comunitats autònomes es quedaran amb un dels dos múltiplex que tenen actualment.

Des de la Generalitat no es comparteix el diagnòstic i s'assegura que l'alliberament d'espai radioelèctric televisiu que s'atorgarà a les telefòniques per a la xarxa 4G (internet d'alta velocitat al mòbil) no hauria d'implicar perdre un múltiplex (un fragment de l'ample de banda pel qual hi caben quatre canals televisius, o dos en alta definició) ja que hi ha espai de sobres per mantenir totes les emissions.

Soria ha afegit que haurà de ser la Generalitat que decideixi quin dels múltiplex deixa "caure". Actualment els dos públics estan gestionats per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el tercer està en règim de concessió a un privat (EDC, participada majoritàriament pel grup Godó). El govern espanyol preveu que la Generalitat tanqui el segon públic, que impediria les emissions en alta definició de TV3 (o bé, alternativament, comportaria tancar algun dels canals petits), condemnaria el 33 i el Super3 a compartir graella per sempre i faria impossible un intercanvi futur amb el País Valencià i Balears.

Fa només sis dies, el ministre Soria va atribuir a "un malentès" la polèmica sobre el segon múltiplex de TV3 i va assegurar que ja s'havia "aclarit". El Govern, en canvi, va denunciar que no havia quedat clar si la televisió pública catalana perdia o no ample de banda. El conseller de Presidència, Francesc Homs, ha anunciat aquest dimecres una reunió amb l'Estat per tractar la crisi sobre els múltiplex de TV3.

Comentarios

Necesitas ser usuario registrado de FormulaTV.com para comentar en este blog. Conéctate o haz clic aquí para registrarte

Sobre este blog...

En aquest bloc trobarás tota la informació de TV3, la televisió pública de Catalunya.
Creado por
Categorías
Archivo