Ir a FORMULATV

Dimiteix el president de RTVE

Jueves 25 de Septiembre de 2014 14:06
 

Leopoldo González-Echenique, president de RTVE, ha presentat la seva dimissió davant el consell administratiu de l'empresa. Els motius que alega són que el govern no vol ajudar més a RTVE, sobretot en motius econòmics. La renúncia no ha agafat ningú per sorpresa, ja que des d'aquest dimecres s'apuntava que Echenique deixaria el càrrec amb tota probabilitat aquest dijous davant la insostenible situació financera de la corporació pública i la negativa del ministeri d'Hisenda de posar-hi remei. RTVE havia reclamat al ministeri abans de l'estiu una aportació extraordinària d'uns 130 milions d'euros que li permetés tancar l'any sense dèficit, i s'havia compromès a aplicar, com a contrapartida, un pla d'eficiència que contemplava, entre altres mesures, el tancament de Teledeporte.

El consell d'administració tenia previst aprovar aquest pla dilluns, però davant la negativa del ministeri a aportar els diners demanats, Echenique va optar per endarrerir la reunió tres dies, fins aquest dijous, amb l'esperança que la situació es desencallés 'in extremis'. Però finalment res no ha canviat i el president ha deixat el càrrec, al qual havia arribat el juny del 2012.

Televisió Espanyola, immersa en una greu crisi d'audiència i, sobretot, financera – acumula 716 milions de deute i té un dèficit estructural de 100 milions d'euros, segons ha denunciat recentment el mateix Echenique– afronta ara una època encara més complicada en haver-se quedat sense president. La situació, de fet, és similar a la que la corporació va viure justament abans de l'arribada d'Echenique al capdavant de l'ens, quan es va passar un any sense president arran de la dimissió d'Alberto Oliart l'estiu del 2011.

El nom que sona amb més força per rellevar Echenique és el d'Ernesto Sáenz de Buruaga, excap d'informatius de TVE, Onda Cero i Antena 3, i que fins la temporada passada va presentar 'La mañana' de la Cope. De fet, quan va anunciar que deixava aquest programa, algunes veus ja apuntaven que el seu proper destí seria la presidència de la corporació pública estatal.

A continuació, us deixem aquest enllaç que fa referència a les polèmiques d'Echenique al front de RTVE: texto enlace

Comentarios

Necesitas ser usuario registrado de FormulaTV.com para comentar en este blog. Conéctate o haz clic aquí para registrarte

Sobre este blog...

En aquest bloc trobarás tota la informació de TV3, la televisió pública de Catalunya.
Creado por
Categorías
Archivo