Ir a FORMULATV

Bauzà es peta el 3/24 i el Super3/33 a Balears

Sábado 28 de Marzo de 2015 17:21
 

Si el govern balears no fa res per impedir-ho, els ciutadans de ses illes deixaran de rebre les emissions del canal 3/24 i el Super3/33 dimarts a la nit. Tot es deu a la reordenació dels canals de la TDT. El procés d'apagar les antigues freqüències s'hauria d'haver produït el 31 de gener, però el govern espanyol va decidir allargar-ho fins al 31 de març.

A Balears tenen dos múltiplex de televisió. El primer, per on emetien IB3, IB3HD i Canal 4, i el segon, per on es podia seguir TV3CAT, Super3/33 i el 3/24. El múltiplex que ha desaparèixer és el primer, així que el govern balear ha decidit passar IB3, IB3HD i Canal 4 al segon, on també hi emet TV3CAT, i al primer hi han posat el 3/24 i el Super3/33, que desapareixeran. L'executiu illenc assegura que ''no hi han possibilitats tècniques per mantenir les emissions d'aquests canals de TVC'' i que ''s'ha reduït qualitat d'imatge a IB3HD per mantenir les emissions de TV3CAT''.

Entitats culturals, com l'Obra Cultural Balear, critiquen la decisió del govern i asseguren que ''els canals balears podrien emetre pels múltiplex insulars i els canals catalans podrien fer-ho per l'autonòmic. Així no perdríem els canals de la CCMA i IB3 compliria la llei fent informatius desconnectats per a cada illa''.

La pèrdua d'aquets canals suposa la pèrdua de l'únic canal infantil, l'únic canal informatiu i l'únic canal cultural que emet en català a les illes, cosa que suposarà una passa cap enrere en matèria de normalització lingüística. Una nova passa del govern Bauzà per aplicar el TIL.

Comentarios

Necesitas ser usuario registrado de FormulaTV.com para comentar en este blog. Conéctate o haz clic aquí para registrarte

Sobre este blog...

En aquest bloc trobarás tota la informació de TV3, la televisió pública de Catalunya.
Creado por
Categorías
Archivo