Ir a FORMULATV

Al final, què passa amb TV3HD?

Domingo 26 de Octubre de 2014 13:55
 

Finalment, aquest diumenge s'han de resintonitzar les televisions si volem seguir veient tota l'oferta de canals de la TDT. Això és provocat perquè un dels múltiplex de les CC. AA. serà cedit a l'espai de telefonia 4G, és a dir, per a la telefonia mòbil. Finalment, dies enrere, el govern espanyol s'hi va negar rotundament a mantenir els dos múltiplex de Televisió de Catalunya. Al·leguen que és perquè la resta de comunitats no es sentin discriminades. Així que Catalunya perdrà 1 dels 3 múltiplex que té, i la CCMA perdrà 1 dels 2 múltiplex que té. Concretament, el múltiplex que va fora és el que ocupen TV3, Super3/33, 3/24 i Esport3, així que aquests hauran de ser desplaçats al segon múltiplex, on emet TV3HD, que ocupa dos dels quatre canals del múltiplex. La pregunta que ens fem és, al final, què passa amb TV3HD? Despareix? Anem a analitzar-ho.

Per començar, la Generalitat ja ha assegurat que l'emissió de TV3HD ''està garantida i no corre perill''. A més, destaquem que la tecnologia permet la compressió d'imatges, cosa que permetria al canal HD ocupar un sol canal del múltiplex. Ara, caldrà buscar-li una reobicació després de l'apagada del múltiplex. La única alternativa és llogar una freqüència al Grup Godó, que és qui té l'altre múltiplex, llogat per la Generalitat. El Grup Godó ocupa dos canals propis, 8TV i RAC105, i dos rellogades, Barça TV i Bom. El canal amb més possibilitats de desparèixer és Bom, ja que només emet refregits en castellà i té una audiència marginal. Així, que la Generalitat hauria de llogar aquesta freqüència perquè TV3HD pugui fer-la servir. Això haurà de produir-se abans de l'1 de gener, quan s'apagarà definitivament un dels múltiplex. Per poder seguir veient les emissions de TV3HD caldrà tornar a resintonitzar la televisió, i de pas, per seguir veient la resta de canals de TVC, que avui no han canviat de freqüència.

Un altre factor que perilla és la reciprocitat. A Balears, els canals de TVC que hi poden emetre (TV3CAT, Super3/33 i 3/24) ho fan pel segon múltiplex. Si aquest desapareix, només podrien seguir-se les emissions de TV3CAT, ja que només quedaria una freqüència disponible al primer múltiplex, ocupar per IB3 i IB3HD. El mateix podria passar al País Valencià. Ara mateix no hi ha televisió pública, però les emissions de TV3, en cas de tornar-hi, també quedarien greument afectades.

Comentarios

Necesitas ser usuario registrado de FormulaTV.com para comentar en este blog. Conéctate o haz clic aquí para registrarte

Sobre este blog...

En aquest bloc trobarás tota la informació de TV3, la televisió pública de Catalunya.
Creado por
Categorías
Archivo