Ir a FORMULATV

30 anys de ''30 minuts''

Sábado 18 de Octubre de 2014 16:35
 

Sembla mentida, però ja han passat 30 anys. El 19 d'octubre de 1984, Joan Salvat començava una nova informativa a TV3, ''30 minuts'', un programa de caràcter informatiu que, a través de reportatges, ens vol acostar tota l'actualitat catalana i mundial. I es que és el segon programa més veterà de TV3, només superat pel ''Telenotícies''. Quan va començar el programa, TV3 feia poc més d'un any que havia començat a caminar, i l'estrena de ''30 minuts'' era tota una declaració d'intencions, un esforç d'ensenyar que TV3 no es volia tancar a les seves fronteres. El que més em sorprén es que, malgrat la poca paciència de les graelles televisives, el ''30 minuts'' ha aconseguit aguantar 3 dècades al prime time, sinònim del seu compromís amb el periodisme de qüalitat. L'encarregat d'enjegar aquesta aventura va ser Joan Salvat, i ho va ser durant 26 anys, fins al 2009.

Joan Salvat, presentador del ''30 minuts'' del 1984 fins al 2009.

Durant tots aquets anys que porta en antena, el programa ha aconseguit grans resultats d'audiència, desenes de premis i el reconeixement internacional. Un programa que ha apostat pel periodisme que ensenya les coses tal com són, sense passar per les màquines. Més de 1000 reportatges han arribat fins a les nostres pantalles gràcies a aquest programa, que ha aconseguit situar-se com a referència a casa nostra pel que fa als documentals. Per celebra-ho, aquest diumenge l'equip del programa ens ha preparat el reportatge ''Èxode'', un afer molt proper i real. El programa farà un repàs dels èxodes que s'han produït al món durant els últims 20 anys, amb un especial èmfasi sobre els de Síria i Bòsnia. Al primer ja hi han més de 6 milions de desplaçats, mentre que a Bòsnia hi va més d'1 milió.

Eduard Sanjuán, actual presentador del programa.

L'encarregat de fer-ho seguirà sent Eduard Sanjuán, substitut de Joan Salvat l'any 2009. Esperem i desitjem el millor per a tot l'equip de ''30 minuts'', i que puguin seguir elaborant aquesta magnífics reportatges que, o ens arriben al cor o ens fan caure la llagrimeta. Gràcies també a tots els responsables de ''30 minuts'' per fer aquesta tasca i a TV3 per confiar en ells. Per molts i molts anys!

[Vídeo] Les caretes de ''30 minuts'': texto enlace

[Video] Valoració d'Eduard Sanjuán: texto enlace

[Vídeo] Telenotícies - 30 anys de ''30 minuts'': texto enlace

Comentarios

Necesitas ser usuario registrado de FormulaTV.com para comentar en este blog. Conéctate o haz clic aquí para registrarte

Sobre este blog...

En aquest bloc trobarás tota la informació de TV3, la televisió pública de Catalunya.
Creado por
Categorías
Archivo